Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside

Search results for Bjørn Lønnum Andreassen

20 treff samsvarer med søkekriteriene dine. Sortèr etter relevans · dato (siste først) · alfabetisk
nyhet

Krifa står seg i Norge men vokser sakte

Krifa mener å være et godt alternativ til tradisjonelle fagforeninger i Norge, særlig gitt at organisasjonsgraden øker hos arbeidsgiverne, men avtar blant arbeidstakerne. Tradisjonelle fagforeninger mener Krifa har for tette bånd med arbeidsgiverne og er uenige i deres streikemotstand.
Problemene med rekruttering øker – også på «den ytterste øy» nyhet

Problemene med rekruttering øker – også på «den ytterste øy»

Mangelen på kvalifisert arbeidskraft har blitt et sort problem mange steder i Norden. I Trøndelag har arbeidsledigheten aldri vært lavere, viser en undersøkelse NAV gjort. Det merkes også på øya Frøya, med drøye 5.000 innbyggere.
– Viktig å fortsette allmenngjøring av tariffavtaler tema
| Lönebildning

– Viktig å fortsette allmenngjøring av tariffavtaler

Mange arbeidstakere sikres bedre betingelser med allmenngjøring av tariffavtaler. En leder i fagforbundet som organiserer ansatte innenfor fiskeindustrien mener ordningen må fortsette på tross av at den ikke anses som noen vidunderkur.
Utgifter til tolker øker kraftig i Norge - men fortsatt underforbruk tema
| Språkteknologi

Utgifter til tolker øker kraftig i Norge - men fortsatt underforbruk

Utgiftene for tolkinger som utføres i det offentlige har økt kraftig i Norge. År 2019 var utgiftene 843 millioner kroner. På seks år har tolkeutgiftene økt med 72 prosent. Men å ikke bruke kvalifiserte tolker kan fort bli enda dyrere. En ny tolkelov ventes å bedre situasjonen.
nyhet

Vil ha felles nordiske sanksjoner mot land som angriper digitalt

Kompetansen på cyber-sikkerhet i Norden øker, men hva skjer når angripende land avsløres? På Nordisk råds temasesjon diskuteres den 30. juni et forslag om at de nordiske landene skal vil nå vurdere felles sanksjoner ved cyberangrep. Det er et forslag som får støtte fra forskere i Norge.
Tegnspråk-brukere styrkes i arbeidsmarkedet tema

Tegnspråk-brukere styrkes i arbeidsmarkedet

Tidligere i år vedtok Stortinget i Norge en ny språklov. Den nye loven slår fast at Norge er flerspråklig. For første gang blir det også lovfestet at norsk tegnspråk er det nasjonale tegnspråket og at det er likeverdig med norsk som språk og kulturelt uttrykk.
Elektriske biler kan parkere flere bensinstasjoner tema

Elektriske biler kan parkere flere bensinstasjoner

Tallet på bensinstasjoner slik vi kjenner dem har sakte gått ned gjennom mange år. Snart blir det flere ladere for el-bil enn bensinstasjoner i Norge.
Hvordan er det å være LGBTI i Norge? tema

Hvordan er det å være LGBTI i Norge?

LGBTI-miljøene i Norge er mer utsatt enn noen gang og levekårene bør derfor undersøkes. Det mener flere unge i det skeive miljøet i Trondheim, og får medhold av kjønnsforsker.
Bør de ansatte få kompensasjon for å bruke hjemmekontor? nyhet
| Corona

Bør de ansatte få kompensasjon for å bruke hjemmekontor?

Regjeringen i Norge anbefaler at alle ansatte som har mulighet til det skal jobbe hjemmefra. Så langt har de ansatte tilpasset seg uten krav på kompensasjon. Men kan hjemmekontor sammenliknes med bruk av egen bil i jobbsammenheng?
Bompengepartiet tredje størst i Bergen  nyhet
| Politikk

Bompengepartiet tredje størst i Bergen

Gamle partier har strevd med lav oppslutting i årevis og greier ikke å engasjere generasjoner, mens nye ensaks-parti entrer politikken. Politiske konstellasjoner endres mens vi venter på å se hvem som får innflytelse.
This is themeComment