Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside

Search results

5 treff samsvarer med søkekriteriene dine. Sortèr etter relevans · dato (siste først) · alfabetisk
Ny barometer tar pulsen på medbestämmandet i Norge tema
| Nov 2016

Ny barometer tar pulsen på medbestämmandet i Norge

Uppfattningen av hur stort inflytande man har på sin egen arbetssituation har rasat i Norge. På sju år har andelen som anser att de har ett stort inflytande minskat från 89 procent till 77 procent. Importerade ledarskapsmodeller får skulden.
tema
| Nov 2016

Ökad trygghet för visselblåsare i ny svensk lag

I januari kommer en ny lag i Sverige som ökar skyddet mot repressalier för den som slår larm om allvarliga missförhållanden. Arbetstagaren stärks, men har fortfarande ett stort ansvar när det gäller att bedöma vad som är tillräckligt allvarliga missförhållande för att ge skydd.
tema
| Nov 2016

Mot ett mer auktoritärt arbetsliv - utan yttrandefrihet?

- Det handlar inte bara om deras arbetsliv. Det handlar om deras liv. Det säger Dag Yngve Dahle, som tillsammans med Maria Amelie har skrivit en bok om yttrandefriheten i arbetslivet – Moderne munnkurv. Där lyfter de fram vad som sker med människor som anklagats för att ha brutit lojaliteten mot arbetsgivaren.
Medbestämmande är viktigt, men... tema
| Nov 2016

Medbestämmande är viktigt, men...

- All den här forskningen om medbestämmande är viktig, men den har sina begränsningar. Jag tycker att för mycket sätts på spetsen. Vi har ett extremt bra samarbete mellan de förtroendevalda och företagsledningen, utbrister Knut E. Sunde, direktör för området industripolitik i den norska arbetsgivarorganisationen Norsk industri.
debatt
| Nov 2016

Alt henger sammen med alt – også Norden

Fokus for nordisk samarbeid 2017 presenteres under tittelen: Et Europa i en brytningstid trenger et sterkt Norden. Så, hva skal til for å bygge og fremme Norden? Økt satsing på kunnskap og deling av viten? Større bevissthet om den nordiske velferdsmodellen? Økt fokus på nordiske verdivalg? Er et mer autoritært arbeidsliv et nordisk veivalg?
This is themeComment