Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Artikler i Alle artikler

Alle artikler

Positive faktorer i arbeidslivet – nytt fokus gir nye perspektiv

(01. August 2009) Hva er det som gjør at arbeidstakere trives og rapporterer velvære, og hva er det som gir sunne og produktive organisasjoner? Hva er det som gjør arbeidstakere resiliente og adaptive i forhold til stadige endringer og økte krav?

Optimisme tross dystre utsikter i Island

(19. Juni 2009) Tidligere var det oftest sånn at når islendingene havnet i økonomisk uføre, jobbet de ekstra mye i en periode for å klare seg økonomisk. Nå er det jobbene som mangler. Det er islendingene uvant med. Derfor rammer den økonomiske krisen hardt. Verst går det ut over de arbeidsløse. De langtidsledige er i trøbbel.

Den bästa forskningen griper tag i människorna

(03. Desember 2008) Den senaste arbetslivsforskningen i Norden visar att det sker stora ändringar i hur verksamheter organiseras. Det gäller framförallt det som kallas det gränslösa arbetslivet, där arbetstiderna blivit flexiblare och jobbet och fritiden flyter ihop. Men vilka konsekvenser får det på längre sikt?

Angeles Bermudez-Svankvist - brenner av forelskelse – til jobben

Angeles Bermudez-Svankvist - brenner av forelskelse – til jobben

(03. Desember 2008) Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist hadde knapt satt seg i stolen før en nasjonal beredskapsorganisasjon var på plass.

Det har varit ett år fyllt av jubileer i Finland

(03. Desember 2008) År 2008 och 2009 är fyllda av program kring Finlands separation från Sverige för 200 år sedan. I år har också Svenska Finlands folkting fått fira ”Svenska dagen 100 år”.

Ministermøte ved krisens opptakt

(15. Oktober 2008) Når nordiske arbeidsministere møtes i begynnelsen av oktober, er finanskrisen under oppseiling. Norden er berørt. I Island blir den siste av de tre største bankene nasjonalisert. Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin ser på mobil-telefonen, leser om børsindekser i fritt fall. Det brer seg en stemning preget av uro.

Den okomplicerade chefen

(03. September 2008) Utländska forskare, journalister och politiker har ofta haft en svaghet för ”den nordiska modellen”. När man tittar norrut handlar det vanligen om välfärdsstaten. Ledarskap skrivs det mindre om, men det förtjänar också att uppmärksammas.

Nordiskt ledarskap i fokus

(03. September 2008) Vill vi i Norden värna vår ledarskapstradition i globaliseringens tidevarv? I så fall behöver vi synliggöra och diskutera på vilket sätt den bidrar till konkurrenskraftiga verksamheter och attraktiva jobb. Det handlar om att i internationella miljöer kunna hänvisa till skälen bakom ett mer demokratiskt agerande på arbetsplatsen.

Tor Saglie - NAV-sjef med engasjementet som drivkraft

Tor Saglie - NAV-sjef med engasjementet som drivkraft

(03. September 2008) Norges tøffeste lederjobb? Landets mektigste byråkrat? Tor Saglie har fått flere tilnavn som leder for arbeidet med den største norske velferdsreformen noen sinne. Arbeids- og velferdsdirektøren troner også på lønnstoppen i staten; et eksklusivt selskap der selv ikke Norges statsminister henger med.

Globalisering handler om at bygge på de muligheder vi allerede har

(03. Mars 2008) Jeg vil opfordre de nordiske landes ledere til, sammen med arbejdsmarkedets parter, at udvikle en fælles strategi. Vi kan hvis vi står sammen vise befolkningen de muligheder globaliseringen kan give og dermed fjerne utrygheden ved det nye, skriver Bente Sorgenfrey:

Til kamp for det nordiske arbeidsmarkedet - Nordens faglige samorganisasjon i historisk posisjon

Til kamp for det nordiske arbeidsmarkedet - Nordens faglige samorganisasjon i historisk posisjon

(03. Mars 2008) 2008 kan blir et historisk år for Fagbevegelsen i Norden. Da er Wanja Lundby-Wedin, LO Sverige, valgt til å lede både nordisk og europeisk fagbevegelse. Anders Nordström har derfor store ambisjoner for Nordens faglige samorganisasjon og sin innsats som ny generalsekretær.

Som ett mobilsamtal från 1800-talet...

(03. Mars 2008) ...kommenterade min svenske kompis. Det var efter att Zhu Xiaoying hade ringt och berättat om livet på fabriken hon jobbar på.

Arbejdstid og balance mellem arbejde og privatliv - hvad kan vi gøre?

(03. Mars 2008) Der er i disse år meget fokus på balance mellem arbejde - og privatliv. Der er mange gode intentioner i spil. Men det er svært at forestille sig, at der rigtig sker noget, før vi bliver villige til at se på de belastninger der for alvor gør det svært at få familielivet og arbejdslivet til at hænge sammen.

Sverige tar ledelsen: satser på nordisk samarbeid - og vil skape dynamikk

(03. Mars 2008) Vi har veldig mye å lære av hverandre, så alle studiereisene behøver ikke gå til Asia. Det sier den svenske arbeidsmarkedsministeren Sven Otto Littorin. Sverige har formannskapet i Nordisk Ministerråd i 2008. Sven Otto Littorin leder samarbeidet på arbeidslivsområdet.

Flexicurity erobrer Europa

(03. Desember 2007) Når EUs arbeids- og sosialministere møtes i Brussel 6. desember for å diskutere felles prinsipper for flexicurity, kan det varsle et paradigmeskifte i arbeidsmarkedspolitikken i Europa.

Tre grønne utfordringer

(03. Desember 2007) Kraftige omstillinger har alltid vært en naturlig del av en moderne markedsøkonomi. Gårdsbruk har blitt lagt ned på grunn av effektivisering og konkurranse, industri-arbeidsplasser har flyttet til lavkostland og nye arbeids-plasser har vokst frem som følge av økt etterspørsel etter nye varer og tjenester.

Den sjukes behov av vila

Den sjukes behov av vila

(03. Desember 2007) ”En sådan tur som du har haft, har man bara en gång i livet”, säger läkaren uppfordrande där han står vid min säng på Södersjukhuset i Stockholm.

Den nye lokale NAV-forvaltningens første år: Utfordrende partnerskap og begynnende integrering

(03. Desember 2007) NAV-reformen er en organisatorisk reform som berører 16000 medarbeidere, tre etater, to direktorater og alle landets kommuner. Det skal skapes en helt ny velferdsforvaltning. Kort oppsummert har pilotprosessen synliggjort flere forhold som vil kunne ha betydning for reformen framover.

Mångfaldens Manuela först på Slottsbakken

Mångfaldens Manuela först på Slottsbakken

(03. Desember 2007) Det är historiska steg som hon tar över Slottsbakken i Oslo denna höstdag den 18 oktober 2007. Manuela Ramin-Osmundsen är den första norska ministern med invandrarbakgrund.

Behövs Nordiska ministerrådet inom arbetslivssektorn?

(03. Oktober 2007) Den fria nordiska arbetsmarknaden, som skapades år 1954, var ett betydelsefullt resultat av det nordiska samarbetet och den fungerar fortfarande bra. I dag, när vi är medlemmar i EU/EES med dess regelverk och med EU:s fria rörlighet av arbetskraft, kan man med skäl fråga sig vilka gemensamma viktiga frågor arbetsministrarna borde samarbeta om inom ramen för det formella nordiska samarbetet i ministerrådet.

Side-alternativer

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
This is themeComment