Alle artikler

Side-alternativer

Direkt från Reykjavik: LO-ledaren går ur Samfylkingin

(04.01.2013) Har den isländska regeringen gjort tillräckligt för låginkomsttagarna de senaste åren? Nej, säger ledaren för LO-organisationen ASÍ i Island. Ja, säger regeringen.

Direkt från Stockholm: Arbetsförmedlingens växande tystnad

(19.12.2012) Det blåser snålt runt den svenska Arbetsförmedlingen. Först kom i mitten av november en undersökning från fackförbundet ST som visade på stora arbetsmiljöproblem. Så slaktades satsningen på jobbcoacher.

Leder: Samarbeid under press

(12.12.2012) Reaksjonene lot ikke vente på seg da nyheten ble sluppet om at ansatte i SAS skulle jobbe lengre for mindre lønn, og det presentert som et fait accompli: konkurs eller aksept. Hvor var det blitt av den nordiske forhandlingsmodellen?

Arbeidsmiljøet konkurransefortrinn for nordiske vekstbedrifter

Arbeidsmiljøet konkurransefortrinn for nordiske vekstbedrifter

(12.12.2012) Hvordan kan Norden møte utfordringene som følger av den økende globaliseringen? Hvor finnes potensialet for vekst og økt sysselsetting? Nordiske forskere foreslår tiltak slik at myndigheter og virksomheter kan bli bedre til å utnytte mulighetene for vekst.

Samarbeid på arbeidsplassen en nøkkel til den nordiske modellens suksess

(12.12.2012) Hvorfor klarer de nordiske landene seg så godt gjennom krisen, er spørsmålet som ofte stilles. Svaret blir gjerne knyttet kun til den økonomiske politikken, men virkeligheten er mer kompleks. I år fyller det norske samarbeidsprosjektet mellom arbeidstakere (LO)og arbeidsgivere (NHO) 50 år. I artikkelen nedenfor beskriver Bjørn Gustavsen en utvikling der selvstyre og læring i arbeidet står sentralt.

Direkt från Helsingfors: Teater av välfärd

(12.12.2012) Välfärdsteater. Smaka på det nyordet. Men först måste begreppet definieras. Det handlar inte om att bara vissa människor i det finländska samhället har råd att lägga pengar på teaterbiljetter. Inte heller om att välfärdssamhället måste ha råd att stöda teater.

Direkte fra Nuuk: Pædagogerne højdespringere ved forhandlinger

(26.11.2012) De offentlige arbejdsgivere har inviteret pædagogerne til lønfest på Grønland, mens de øvrige faggrupper ikke kommer med.

Leder: Medier i omstilling og journalister på oppsigelse

(14.11.2012) Er det et panisk svar på endrete medievaner som brer seg blant de store mediehusene når varslene om oppsigelser farer over bransjen? Fall i annonsekroner, kutt i budsjetter og lavere lesertall ryster avishusene i Norden. Oppsigelsene rammer bredt, og berørte seniorer tar tidligpensjonspakke og et sårt farvel med samfunnsoppdraget de har tjent. Hva skjer?

Karl-Petter Thorwaldsson: Jag tror framtiden är nordisk

Karl-Petter Thorwaldsson: Jag tror framtiden är nordisk

(05.11.2012) I en tid då EU riktar allt fokus på euron och andra ekonomiska problem är det av stort intresse att intensifiera det nordiska samarbetet, anser den nye svenske LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson. Snart börjar han och LO-ledningen en rundresa till LO-kolleger i de nordiska länderna med start i Norge. - Vi är några av världens mest konkurrenskraftiga länder och skulle vi kunna utnyttja varandras styrkor så skulle vi bli en supervass region, säger han.

Direkt från Helsingfors: Karensdag eller inte?

(04.11.2012) I Finland har diskussionen kring arbetslivet den här hösten framför allt handlat om det högersinnade Samlingspartiets förslag att med Sverige som förebild införa en karensdag för den som är för sjuk för att gå på jobb.

Direkt från Reykjavik: Färre pappor tar föräldraledigt

(31.10.2012) Allt färre isländska pappor utnyttjar möjligheten att ta föräldraledigt i jämförelse med före finanskrisen. De pappor som ändå tar föräldraledigt är hemma kortare tid än tidigare.

Direkt från Mariehamn: Fruktbart samarbete räddar åländsk näring

(17.10.2012) Äpplena lyser röda på träden som står i långa rader på den åländska landsbygden och nu är det bråda tider. Från augusti till oktober plockas det äpplen från morgon till kväll i åländska odlingar. Det blir långt över 3.000 ton innan allt är klart.

Leder: Kunst og kultur former fremtidens arbeidsliv

(11.10.2012) Arbeidslivet er i kontinuerlig forandring og forbedring. Kunstens oppgave er å overskride det som er, og vise vei til noe nytt. Kan kunst og kultur og kreative arbeidsmåter vise vei i innovasjonsprosesser og utvikling av nye arbeidsplasser?

Seniorene i Norden vil jobbe lenger

(10.10.2012) Nordiske kvinner og menn jobber lenger enn sine kolleger i Europa ellers, og avgangsalderen fra arbeidslivet øker. Men det er forskjeller også mellom de nordiske landene. Danmark har de siste årene sett på Sverige og Norge som foregangsland når det gjelder sysselsettingen blant eldre. Hva skyldes forskjellene, og hvilke faktorer driver utviklingen som viser at flere vil jobbe lenger?

Direkte fra København: Dovne Robert udfordrer velfærdsstaten

(04.10.2012) En arbejdssky kontakthjælpsmodtager har udløst en forfriskende debat om sammenhængen mellem rettigheder og pligter i det danske velfærdssamfund.

Direkt från Stockholm: Ökat krav på motprestation

(26.09.2012) Det ska bli svårare att få försörjningsstöd utan motprestation i Sverige, enligt den budget som regeringen presenterade förra veckan.

Leder: Utbytterikt for nordiske ministere på Svalbard

(19.09.2012) Norges arbeidsminister Hanne Bjurstrøm ”ville gjøre stas på nordisk samarbeid” og inviterte sine nordiske kolleger til Svalbard.

Kristin Skogen Lund: NHO-direktør med gjennomføringskraft

Kristin Skogen Lund: NHO-direktør med gjennomføringskraft

(19.09.2012) Kristin Skogen Lund har seilt i økende medvind den seneste tiden. Som president i Næringslivets hovedorganisasjon, NHO, og konserndirektør i Telenor har hun toppet lista over Norges mektigste kvinner to år på rad. Hver gang en toppjobb er blitt ledig, har hun vært blant de omtalte kandidatene. Men nå er kabalen lagt: fra 1. november er Kristin Skogen Lund administrerende direktør i NHO.

Direkte fra Nuuk: Kinesiske lønninger skaber splid

(11.09.2012) Politikerne skal forholde sig til, om Grønland skal sige ja til kinesiske arbejdere – til kinesiske lønninger.

Direkt från Oslo: Arbetstider hett tema

(10.09.2012) Två utredningar visar de enorma konsekvenser som arbetstidsbestämmelserna kan få. Poliserna och oljearbetarna står i fokus.

Til de 20 forrige Til de 20 neste | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... 14
Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer min. 10 ganger i året.

Se tidligere nyhetsbrev