Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Emner i Arbeidsformidling

Arbeidsformidling

Private aktører på banen

Første udbudsrunde af opgaverne med aktivering af ledige er nu sat i gang i Danmark, og de private firmaer har vundet over halvdelen af opgaverne – men det er ikke uden problemer.

Private aktører på banen - Les mer…

Eniga om diagnosen - men fungerar medicinen?

Konjunkturmakarna har de senaste månaderna kappats om att skära ned i prognoserna för den ekonomiska tillväxten för i år. I Finland skär Nordea ned prognosen för tillväxten från 2,5 till 2,0 procent, I Sverige trodde konjunkturinstitutet på 1,4 procents tillväxt så sent som i mars. I maj räknar det bara med 1,0 procent. Den norska regeringen har skurit ned sin prognos från i höstas med en hel procentenhet, till 0,7 procents tillväxt för Fastlands-Norge.

Eniga om diagnosen - men fungerar medicinen? - Les mer…

Mångfald i Göteborg

Mångfald i Göteborg

Efter nitton år på skolbänken ville Samir Benoour ha ett jobb. Att hitta något som motsvarade hans långa utbildning visade sig näst intill omöjligt. Men på Intersport trivdes han och hans chefer var också nöjda med hans insats. Ändå höll det på att sluta i en ny period av arbetslöshet. Bara på grund av ett litet, men avgörande missförstånd.

Mångfald i Göteborg - Les mer…

Integration handlar om ömsesidighet

Integration handlar om ömsesidighet

När det började talas om ”Green Card” i Danmark, för att söka kvalificerad arbetskraft utomlands, tog reklambyrån Adtomic initiativet till jobbsökarportalen Omarjob. Tanken är att ta vara på de högutbildade som redan finns i landet, och matcha dem med industrins behov

Integration handlar om ömsesidighet - Les mer…

Morot eller piska? - om strategier för integration

Integration är ett hett tema i de nordiska länderna just nu. Det är en diskussion med många dimensioner och med starka åsikter. Den handlar om den förändrade nationalstaten, om välfärdssystemen och om arbetsmarknadspolitik, liksom om arbetskraftsinvandring kontra de invandrare som redan är här. Om en sak är dock de flesta aktörerna överens – det är arbetet som är den viktiga basen för integration. Frågan är vilka incitament som öppnar arbetsmarknaden för de invandrare som finns här och mot vem de ska riktas?

Morot eller piska? - om strategier för integration - Les mer…

Side-alternativer

This is themeComment