Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Om oss i Artikler av Marie Preisler

Artikler av Marie Preisler

Lone Schmidt: Hjælp Nordens unge til at få børn tidligere
Kvindelige medarbejdere i store amerikanske virksomheder kan som personalegode få nedfrosset æg og udsætte at få børn. En førende dansk ekspert i infertilitet anbefaler Nordens arbejdsgivere og regeringer at gå den modsatte vej og støtte unge i få børn som studerende eller nyansatte.
Royalt stjernedrys over ungejob i Esbjerg
Unge-indsatsen ”Energi til hinanden” i Esbjerg Kommune er landskendt og prisbelønnet for at få unge i uddannelse og job. Tre af de unge fra indsatsen arbejder i virksomheden Den Jyske Kontrolcentral, hvor driftsleder Erik Sørensen glæder sig over sine unge medarbejdere.
Grænsehindringer fylder i ’Lille Island’
Der bliver talt en del om grænsehindringer i Jónshús – et samlingsted i København for islændinge i København. At få en bankkonto og børnebidrag er to emner, der fylder.
Unge og seniorer deler job-barrierer viser nordisk forskning
Der er ofte mange barrierer for job, hvis man står uden for arbejdsmarkedet, og uanset om man er ung eller ældre er mange af barriererne ens. Det skal beskæftigelsespolitikkerne i Norden i højere grad afspejle, anbefaler ny rapport.
Hur ska vi spå rätt om framtidens arbetsmarknad?
Det går bra på de nordiska arbetsmarknaderna. I flera av länderna har sysselsättningen aldrig varit så hög. Samtidigt sker det stora ändringar hur och var jobben utförs. Globala trender som digitaliseringen och klimatändringar skapar behov av nya yrken och kompetenser. Hur säkrar vi oss att utbildningen är framtidsinriktad?
Ny lov skal sikre bedre arbejdsmiljø i Grønland
Indsatsen for et godt arbejdsmiljø i Grønland er skærpet med en ny arbejdsmiljølov, som giver større fokus på det psykiske arbejdsmiljø og højere bøder til virksomheder, som bryder loven.
Milliardplan for CO2-fangst kan give Danmark nye job
Danmark forventer nye job og vækst som følge af en ny regeringsplan for indfangning og lagring af både dansk og udenlandsk CO2 i den danske undergrunden. Brug en del af den indfangede CO2 til ny klimavenlig produktion, som kan give flere og bedre job, anbefaler dansk erhvervsliv.
Ny FH-formand i Danmark: Morten Skov Christiansen
Bred opbakning til den nye topleder i dansk fagbevægelse.
Ny arbejdsmiljø-indsats skal nedbringe dødsulykker i dansk landbrug
Alt for mange medarbejdere kommer alvorligt til skade på jobbet, og antallet af dødsulykker på danske arbejdspladser er det højeste siden 2008. Et politisk flertal i Folketinget kræver handling i de tre farligste brancher, herunder landbruget.
Ukrainske kvinder i Litauen: Vi vil arbejde for vores land
Det er svært at få faglært arbejde for mange veluddannede ukrainske kvinder, som med deres børn er flygtet til Litauen fra krigen i Ukraine. Med støtte fra blandt andre Nordisk Ministerråd får kvinder viden og værktøjer til at genopbygge hjemlandet, når krigen slutter.
Ny energi i Østersø-samarbejdet
Der blæser nye vinde i samarbejdet om grønnere energi og sikkerhed i Østersø-regionen, vurderer Danmarks ambassadør i Litauen.
Krise i toppen af dansk fagbevægelse
Formandsskifte i FH efter anklager mod Lizette Risgaard om upassende adfærd.
När kommer ministerrådet för transport?
Om statsministrarna verkligen vill att i Norden ska bli världens mest integrerade region bör det upprättas ett eget nordiskt ministerråd för transport och infrastruktur.
Med Østersø-færgen som arbejdsplads: Lange vagter og fællesskab
Færgerne mellem Norden og Baltikum er vigtige transportkorridorer mellem Norden og Baltikum og store arbejdspladser til søs. Én af dem er færgen Aura Seaways, hvor 52 besætningsmedlemmer bor og arbejder fire uger ad gangen.
Kvindelig iværksætter, CEO og rollemodel
Hanne Jarmer er opfinder af en væghængt robot, der motionerer hundes hjerner. Hun er også rollemodel for kvindelige iværksættere, der generelt har langt sværere ved at få investorer end mænd.
När hållbarheten blir mode
Cirkulär ekonomi är bara en del av arbetet med att göra våra samhällen grönare. Men det är något som är konkret och där det är lätt att se resultat. I det här numret har vi begreppet som tema och hur det påverkar handeln, modet och textilindustrin.
Krav om bæredygtighed ved Copenhagen Fashion Week
For første gang nogensinde stiller Nordens største modeuge krav til deltagende modebrands om bæredygtighed. Der er en ny epoke, men vejen til bæredygtig modeindustri er lang, vurderer ekspert.
Fyra nya nordiska arbetsministrar - och deras utmaningar
Under 2022 blev det nya ministrar på arbetsmarknadsdepartementen i Norge, Sverige och Danmark. Här presenteras de på sina respektive språk.
Boss Ladies viser piger veje ind i mandefag
Amalie Schwartz er nyudlært elektriker og eneste kvinde på en arbejdsplads med 80 medarbejdere. Den skævhed arbejder hun på at ændre i hverdagen på jobbet og som ambassadør i projektet Boss Ladies.
Danske virksomheder mangler viden om AI
Mange danske virksomheder ved ikke, hvordan de anvender AI. Trods offentlig støtte til AI-udvikling er dansk erhvervsliv bagud, viser nordisk rapport.

Side-alternativer

This is themeComment