Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Om oss i Artikler av Marie Preisler

Artikler av Marie Preisler

Peter Hummelgaards opgave: At sikre nedslidte tidlig pension
Der er udsigt til store ændringer af det danske arbejdsmarked, hvis beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard kan samle flertal bag sine planer. Fair vilkår for kortuddannede og lavtlønnede er hans hjertesag.
#metoo-konvention glæder nordisk fagbevægelse
Nye internationale standarder fastslår, at alle har ret til et arbejdsliv uden vold og chikane, og det er et kæmpe fremskridt for lønmodtagere globalt og i Norden, vurderer dansk og nordisk fagbevægelse. Danske arbejdsgivere tvivler på effekten.
Danskere skal arbejde længere - som nordmænd og svenskere
Nordmænd og svenskere arbejder længere end danskere, blandt andet fordi deres pension bliver større for hvert ekstra år på arbejdsmarkedet. Det er én af i alt 11 gode erfaringer med at fastholde seniorer i arbejde, som bliver fremhævet i en ny analyse.
Dagfinn Høybråten: fasthold nordisk fokus
Norden og nordisk samarbejde er i høj kurs både ude og hjemme, så bevar et højt ambitionsniveau. Sådan lyder det sidste råd til de nordiske parlamenter og regeringer fra Nordisk Ministerråds generalsekretær, Dagfinn Høybråten, som takker af i dag efter seks år på posten.
Dansk modstand mod EU-regler om barsel til mænd
EU giver med nye barselsregler en håndsrækning til de danske mænd, der godt kunne tænke sig mere barsel med deres børn, og dem er der en del af. Men i Folketinget er der udbredt utilfredshed med, at EU blander sig i danske familieforhold.
- Jeg ville have tid hjemme med min datter
Da Malte Conrad for tre år siden blev far, var han ikke i tvivl om, at han skulle tage så meget barselsorlov med løn, han kunne få. Det vil han gøre igen, når han til sommer får tvillinger.
Lisbeth Dalgaard Svanholm skal samle store og små arbejdsgivere
Mens dansk fagbevægelse har fået ny hovedorganisation, har modparten, DA, fået ny formand, en kvinde, som skal skabe samling blandt de meget forskellige medlemsvirksomheder.
Dansk fagbevægelse samler troppene
En samlet faglig hovedorganisation med alle landets organiserede som medlemmer? Et stort skridt mod det mål blev taget i Danmark ved årsskiftet.
Danmark er frontløber på statistik baseret på mikrodata
Når det gælder statistik, er Danmark helt fremme både i Norden og internationalt. Et halvt århundredes indsamling af data fra registre med personoplysninger sikrer detaljeret statistik om danskerne og deres arbejdsliv.
Politik kan true Danmarks unikke arbejdsmarkedsmodel
Regering og folketing kan underminere flexicurity-modellen ved at pille for meget ved ydelserne til arbejdsløse danskere, advarer dansk professor.
Danmark kan lære af Sveriges arbejdsmiljøindsats
Sverige har en stærkere samarbejdskultur end i Danmark på arbejdsmiljøområdet, viser en undersøgelse, som Ekspertudvalget om udredning af arbejdsmiljøindsatsen har fået udarbejdet.
18 anbefalinger skal forbedre danskernes arbejdsmiljø
Arbejdspladserne skal i højere grad være omdrejningspunkt for arbejdsmiljøindsatsen, anbefaler et ekspertudvalg, nedsat af den danske regering for at vende den negative udvikling i arbejdsmiljøet.
Arbejdsmigration til Danmark skaber frygt for øget social dumping
Danmark er en populær destination for arbejdssøgende borgere fra andre EU-lande. Fagbevægelsen frygter øget social dumping og kræver mere kontrol, men de fleste udlændinge er ansat på danske overenskomster, vurderer en ekspert.
Norden kan blive digital frontløber – med den rette indsats
Robotter og kunstig intelligent (AI) kan give vækst i Norden uden at skabe øget arbejdsløshed – men det kræver hurtig politisk handling, mener konsulenthuset McKinsey.
Disruptionrådet giver bud på fremtiden
Længe før det danske Disruptionrådet afslutter sit arbejde, har rådet allerede peget på en stribe veje til at sikre, at digitalisering, robotter og kunstig intelligens (AI) kan give rigdom og bedre velfærd, selvom mange traditionelle job vil forsvinde.
Digitalisering giver jobcentre nye opgaver og muligheder
Kunstig intelligens (AI) og robotteknologi kan øge kvaliteten af de nordiske landes jobformidling men giver også myndighederne nye udfordringer – en af dem er datasikkerhed.
Nordisk fokus på at få flere nyankomne kvinder i job
Det vil kræve mere jobrettede indsatser, fokus på børnepasning og evidens for effekt af indsatser, hvis Norden skal lykkes med at få flere nytilkomne kvinder i arbejde, viser ny undersøgelse.
Ligelønspulje skal mindske løngabet mellem mænd og kvinder
Dele af fagbevægelsen og Folketinget foreslår en særlige pulje penge til ligeløn for at hæve lønnen i traditionelle kvindefag. Det er et nødvendigt første skridt, men der skal mere til for at blive det kønsopdelte arbejdsmarked kvit, vurderer en ekspert.
Elever på danske erhvervsskoler behøver større udsyn
19-årige Marcus Brask Nielsen har været fire uger i praktik i London under sin erhvervsuddannelse, og det gav selvtillid og mod på at arbejde i udlandet. Mange andre elever på erhvervsskolerne bliver hjemme, og det bekymrer skoler og arbejdsmarkedets parter.
Danskerne skal lære at lede robotter
Fremtidens kollega kan meget vel være en robot, og det vil betyde store omvæltninger på arbejdsmarkedet, viser ny rapport, som Disruptionrådet drøftede ved sit fjerde møde.

Side-alternativer

This is themeComment