Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside

Search results

16 treff samsvarer med søkekriteriene dine. Sortèr etter relevans · dato (siste først) · alfabetisk
Nordiskt samarbete mellan det vardagliga och ödesmättade tema
| Norden

Nordiskt samarbete mellan det vardagliga och ödesmättade

- Nordiska rådet handlar om de vardagliga frågorna, det som berör de nordiska invånarna, sa Erkki Tuomioja till pressen, strax innan han som rådets president öppnade den 74:e sessionen i Helsingfors den 1 november. Men aldrig tidigare har en session varit så dominerad av de stora och existentiella frågorna.
27 år sedan sist: Dags att  revidera Helsingforsavtalet? tema
| Norden

27 år sedan sist: Dags att revidera Helsingforsavtalet?

Nordiska rådet beslöt under sitt möte i Helsingfors i början av november att de nordiska regeringarna bör inleda en ”gemensam diskussion med Nordiska rådet om hur de nordiska länderna i större utsträckning kan åta sig att förankra det nordiska samarbetet.” I klartext betyder det: att skriva om Helsingforsavtalet.
Hur unikt är Nordiska Rådet? tema
| Norden

Hur unikt är Nordiska Rådet?

Hur unikt är det nordiska samarbetet med Nordiska rådet och Nordiska ministerrådet? I europeiskt sammanhang är de närmaste parallellerna Beneluxunionen och Beneluxparlamentet, som i alla fall på ett område drivit samarbetet längre. Men medan medborgarna i Norden också kallar sig för nordbor är det ingen som kallar sig beneluxianer.
Arbetsministrarna ser på kollektivavtalens ställning i Norden tema
| Norden

Arbetsministrarna ser på kollektivavtalens ställning i Norden

- De nordiska regeringarna bör kanske se på om det bör införas ett nytt stöd där arbetsgivare som har kollektivavtal kan få et skatteavdrag, till exempel en lägre arbetsgivaravgift för sina anställda. Det sa Fafo-forskaren Jon Erik Dølvik när han la fram en rapport om kollektivavtalen i Norden på det nordiska arbetsministermötet.
Karen Ellemann ny generalsekreterare i NMR nyhet
| Norden

Karen Ellemann ny generalsekreterare i NMR

Karen Ellemann blir ny generalsekreterare i Nordiska ministerrådet. Därmed blir det en tungviktare på en viktig post för det nordiska samarbetet.
Paula Lehtomäki fratræder som generalsekretær i NMR 2023 nyhet
| Norden

Paula Lehtomäki fratræder som generalsekretær i NMR 2023

Finske Paula Lehtomäki, som har været generalsekretær for Nordisk Ministerråd siden 2019, stopper på posten til foråret, når hendes kontrakt slutter.
Danmarks formandskab: Det nordiske samarbejde bestod corona-testen nyhet
| Norden

Danmarks formandskab: Det nordiske samarbejde bestod corona-testen

Lukkede grænser, økonomisk rod i nordiske samarbejdsfora og et trecifret millionbeløb til miljø og klima. Det er blandt emnerne, når de nordiske samarbejdsministre mødes fysisk for første gang siden pandemiens start.
Det nordiska samarbetet riktas mot tre tydliga mål debatt
| Norden

Det nordiska samarbetet riktas mot tre tydliga mål

Den närmaste tiden kommer det stora ändringar för det nordiska samarbetet. En ny vision ska göras om till praktisk politik på tre strategiska områden. Arbeidsliv i Norden ser i ett specialnummer på vad som händer i Nordiska ministerrådet.
En mandag i Nordens tjeneste tema
| Norden

En mandag i Nordens tjeneste

Paula Lehtomäki leder sekretariatet for det officielle nordiske regeringssamarbejde. Alligevel har hun ingen livvagter, cykler på arbejde og tager toget for at åbne en konference.
Tema: Nordiska ministerrådet Ifokus
| Norden

Tema: Nordiska ministerrådet

Det nordiska samarbetet mellan regeringarna samordnas i Nordiska ministerrådet, som nästa år fyller 50 år. Ministerrådet har arbetat fram en ny vision för arbetet fram till 2030. Den har tre tydliga mål: Ett grönt, konkurrenskraftigt och socialt hållbart Norden
This is themeComment