Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i I fokus i I fokus 2019

I fokus 2019

Sjukfrånvaron i fokus igen

När arbetslösheten minskar ökar sjukfrånvaron, säger den finska forskaren Jenni Blomgren. Det gör att myndigheterna letar efter sätt att få fler tillbaka till jobbet. Men hur detta ska ske är ingen enkel sak, som 17 år med ett avtal om ett inkluderande arbetsliv i Norge visar. Och det är inte bara de vuxna som blir sjuka. I Sverige vabbas och vobbas det som mest i februari.

Sjukfrånvaron i fokus igen - Les mer…

Jämställdhet och jämlikhet

Hur svårt kan det vara? Islands statsminister Katrín Jakobsdóttir har tagit hand om jämställdhetsfrågorna själv i den isländska regeringen. Landet uppnår nästan full jämställdhet i AIN:s barometer. Men i Danmark är det fortfarande inte självklart att vara pappaledig.

Jämställdhet och jämlikhet - Les mer…

Tema: framtidens arbetsliv sett från Reykjavik

Inför den internationella arbetsorganisationen ILO:s hundraårsjubileum har den sista av fyra nordiska konferenser om framtidens arbetsliv hållits i Reykjavik. Generaldirektören Guy Ryder fick uppdaterad information om hur pappaledigheten och likalönsstandaren som Island infört fungerar. Nordens viktigaste roll är genom exemplets makt, påpekade han.

Tema: framtidens arbetsliv sett från Reykjavik - Les mer…

Dödsfall i arbetet

Trots nollvisioner om att ingen ska dö i arbetet sker det fortfarande allt för många dödsolyckor. Vi analyserar den svenska statistiken och besöker en finsk säkerhetspark. "Säkerhetsrutinerna måste ligga närmare hjärtat", säger den nationelle arbetsmiljösamordnaren för Byggindustrins projekt ”En säker arbetsplats”.

Dödsfall i arbetet - Les mer…

Side-alternativer

This is themeComment