Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Nyheter i Nyheter 2008 i Jesper er glad for arbejdet i børnehaven
Nyhet

Jesper er glad for arbejdet i børnehaven

| Tekst og foto: Anders Jakobsen

Han er spastisk lammet i højre side, har et fleksjob, og han er med til at planlægge aktiviteter på lige fod med de andre.

Barnehage 2008Jesper Bræck Jakobsen på 37 år arbejder som pædagogmedhjælper i børnehaven “Anna Wulf” i København. Han er spastisk lammet i højre side, og det har han været siden fødslen. Derfor arbejder han kun 20 timer fordelt over ugens fem dage - og det giver en arbejdsdag på tre til fem timer.

Han begyndte som pædagogmedhjælper for fire år siden i dette fleksjob. Han får en løn, som svarer til, hvad de andre får for 37 timer. Han møder på arbejde ved 9-tiden eller kl. 9.30, og så tager han hjem igen kl. 12.30 eller 13.30. Men han har også en lang dag, hvor han bliver til kl. 15, fortæller han til AIN:

- Vi har en ugeplan, hvor vi planlægger, hvad vi godt vil gøre for børnene i den kommende uge. Jeg har lige så meget indflydelse på, hvad der skal ske på arbejdet som de andre, og det foregår naturligvis i fællesskab.

- Men på et tidspunkt stoppede jeg og fik arbejde på Eksperimentariet i København, som er en slags udstilling, hvor børn og voksne kan afprøve alt muligt. Jeg var på Eksperimentariet i to år, fortæller han.

Tilbage til børnehaven

- Men jeg vendte tilbage til børnehaven her i december 2007, og jeg er rigtig glad for at være her igen. Jeg arbejder som ganske almindelig pædagogmedhjælper. Jeg leger med børnene, gynger med dem på legepladsen, læser historier for dem, går ture med dem og hjælper dem på toilettet, når det er nødvendigt.

Jeg har taget en pædagogisk grundud-dannelse, PGU, og jeg har da overvejet, om jeg om et års tid skal uddanne mig videre til pædagog.

- I mit daglige arbejde har jeg lige så meget at skulle have sagt som de andre, men pædagogerne har naturligvis det overordnede ansvar. Jeg er også med til at planlægge og finde på ting, som vi lægger ind i den kommende uges program for, hvad vi vil gøre for børnene. Jeg har også indflydelse på planlægningen, og her meget frit spil til at foreslå ting. Det foregår naturligvis i et meget åbent samarbejde med de andre her i børnehaven.

Fleksibel dagligdag

- Det, jeg laver, er ganske almindeligt pædagogisk arbejde som alle de andre. Det er derfor, jeg overvejer i fremtiden at søge ind på børnehaveseminariet og blive uddannet til rigtig pædagog. Men lige nu har jeg det godt, og derfor venter jeg lidt med at søge ind på seminariet.

- Dagligdagen er meget fleksibel, men af og til kan den også blive noget stresset. Der er dage, hvor børnene er lidt stressede. Men jeg synes, at arbejdsdagen generelt er fyldt med spændende opgaver, som jeg godt kan lide at deltage i. Når man giver sig 100 procent i arbejdet, kan det godt være lidt anstrengende, og så er man træt, når man kommer hjem. Men jeg kan godt lide arbejdet, siger Jesper Bræck Jakobsen.

Artikkelen er publisert i AIN nr. 2, 2008 og kan lastes ned som pdf.

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
h
This is themeComment