Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Nyheter i Nyheter 2023 i Ny FH-formand i Danmark: Morten Skov Christiansen
Ny FH-formand i Danmark: Morten Skov Christiansen
Nyhet

Ny FH-formand i Danmark: Morten Skov Christiansen

| Af: Marie Preisler

Bred opbakning til den nye topleder i dansk fagbevægelse.

Et vigtigt skridt til at genskabe ro og styrke i dansk fagbevægelse blev taget, da FH’s medlemsorganisationer ved en ekstraordinær generalforsamling 7. september 2023 enstemmigt valgte en afløser for Lizette Risgaard, som i foråret trak sig fra formandsposten i FH efter flere episoder, hvor hendes adfærd ifølge en advokatundersøgelse var upassende.

Morten Skov Christiansen blev valgt til ny formand uden modkandidater. Han har hidtil været en af to næstformænd i FH, og han har været fungerende formand, siden Lizette Risgaard forlod formandsposten 30. april 2023.

Undskyldning til ofrene

Der har bredt i fagbevægelsen været tilfredshed med den måde, Morten Skov Christiansen har taklet de store udfordringer, som FH pludselig blev bragt i, da flere medier begyndte at skrive om Lizette Risgaards berøringer af blandt andet flere medarbejdere. FH valgte at iværksætte en advokatundersøgelse af sagen og konkluderede i august 2023, at beskyldningerne holdt vand: Der har været flere episoder, hvor Lizette Risgaard har opført sig upassende.

- Det er jeg enormt ked af, at ofrene er blevet udsat for. Der må ikke være nogen tvivl om, at én episode er én for meget,” udtalte Morten Skov Christiansen, da FH i august behandlede konklusionerne fra den eksterne advokatundersøgelse.

Morten Skov Christiansen er uddannet elektronikmekaniker og har en lang karriere i fagbevægelsen bag sig og betegnes af mange som en formand, der kan bygge bro mellem de faglige organisationer i FH, som organiserer private og offentlige lønmodtagere, der ikke altid har samme prioriteter.

Stoppe medlemsflugt

En af opgaverne for den nye formand bliver at bidrage til en fortsat stærk fagbevægelse i en tid, hvor mange faglige organisationer har svært ved at holde på medlemmerne. Unge på arbejdsmarkedet melder sig ikke per automatik ind i en faglig organisation.

Morten Skov Christiansen har om FHs rolle de kommende år blandt andet udtalt, at ingen forbedrer lønmodtagernes vilkår, hvis de ikke selv gør det:

- Derfor er det så vigtigt, at vi får styrket vores faglige fællesskab. Nøglen til at skabe det gode liv ligger hos os, vores fællesskab og vores kollektive styrke. Snak om det på arbejdspladserne. Hiv fat i din kollega. Få dem med. Det giver styrke at være mange. Og styrke er der brug for. Dagsordnerne står i kø.

Om Morten Skov Christiansen
  • Har hidtil været en af to næstformænd i FH og stedfortrædende formand siden Lizette Risgaard trak sig fra formandsposten 30. april 2023
  • Uddannet elektronikmekaniker
  • Startede sit politiske arbejde som ungdomskonsulent hos først Dansk Metal og siden i LO.
  • Har været faglig sekretær i Metal Hovedstaden og senest formand for LO-Hovedstaden, inden han i 2015 blev valgt til næstformand i LO. En post han blev genvalgt til efter fusionen af LO og i 2019.

Kilde: FH

Om FH

FH logo

Fagbevægelsens hovedorganisation er en paraplyorganisation for cirka 65  faglige organisationer, der igen består af hundredvis af lokale fagforeninger.

I alt 1,3 millioner danske lønmodtagere på det offentlig og det private område er del af FH via deres faglige organisation.

Kilde: FH

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
h
This is themeComment