Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Nyheter i Nyhetsbrev i Nyhetsbrev 2009 i Nyhetsbrev fra Arbeidsliv i Norden - desember 09

Nyhetsbrev fra Arbeidsliv i Norden - desember 09

Tema: Nye vinder i integrasjonspolitikken

 

Offensiv for at holde på udenlandske medarbejdere

Stadig flere danske virksomheder gør en særlig indsats for at få udenlandske medarbejdere til at falde til. Især er det vigtigt, at den udenlandske medarbejder får et socialt netværk, og at hans eller hendes ægtefælle får job, viser erfaringerne hos vindmølleproducenten Vestas.

Fra humanisme til nasjonal nyttetenkning i innvandringspolitikken

Flyktning er en betegnelse som kan forsvinne. Nå kalles snart alle innvandrere og velges i økende grad ut fra et nasjonalt nytteperspektiv. Den demografiske utviklingen gjør at arbeidsinnvandring stimuleres, mens asylpolitikken strammes til. Migrasjonspolitikken i Europa tar nye former.

Mot en felles integrasjonspolitikk i EU

Integrasjonspolitikken er et nasjonalt ansvar i EU, men under det svenske formannskapet er det nå lagt til rette for at det skal bli lettere å sammenligne hvor godt landene klarer å integrere nyankomne i samfunnet.

Nyankomne innvandrere må også få leve ut drømmene sine

- Jeg har tenkt en del på det i det siste, at jeg har en erfaring som mange andre ikke har, og som gjør at jeg med tyngde kan si hva som er bra, og hva som ikke er bra integrasjonspolitikk. Det sier Nyamko Sabuni , Sveriges integrasjons- og likestillingsminister.

Finland: Depression leder allt oftare till sjukpension

Ung, deprimerad och redan sjukpensionär – det här är verkligheten för tusentals ungdomar i Finland. Depression håller på att bli något av en ny allvarlig folksjukdom och nu tar hälsosektorn i med krafttag för att få bukt med problemen.

De rödgröna i Sverige vill samla välfärdstjänsterna - efter norsk modell?

De rödgröna oppositionspartierna i Sverige vill samordna välfärdstjänsterna. I en gemensam debattartikel lanserar de tre partiledarna slagordet ”En dörr in”. Riktigt hur partierna tänker sig reformen är oklart. Men det liknar väldigt på den norska Nav-reformen.

Lavalmålet akt III – höga skadestånd för facket i svenska arbetsdomstolen

Domslutet i Arbetsdomstolen är principiellt viktigt och mycket kontroversiellt. Det är första gången man inom EU ålagt facket att betala skadestånd för en olaglig stridsåtgärd.

Side-alternativer

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
This is themeComment