Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Nyheter i Nyhetsbrev i Nyhetsbrev 2009 i Nyhetsbrev fra Arbeidsliv i Norden - oktober 09

Nyhetsbrev fra Arbeidsliv i Norden - oktober 09

Tema: Grønne jobber handler ikke bare om miljø

Nordiske land og nordiske virksomheter vil presentere seg med en sterkest mulig miljøvennlig profil under FN’s klimakonferanse i København. Men hva menes med ”grønne jobber” og hvor bærekraftige er de? Det gjøres nå enorme investeringer i fornybar energi, men hvilke verdier legges ellers til grunn?

København satser på grønn profil

København har tatt mål av seg til å bli en grønn by med et miljøvennlig næringsliv foran FN's klimakonferanse i desember. Mer enn halvparten av hotellrommene i den danske hovedstaden er nå ”grønne”.

Också Finland hoppas på gröna jobb

Finland har länge levt på sitt ”gröna guld”, skogen, även om pappers- och massafabrikerna knappast framstått som särskilt miljövänliga. Nu när fabrikerna körs ner en efter en blir jakten på de nya gröna jobben allt intensivare.

Tomra – både grönt och säkert

Det produceras 800 miljarder flaskor, burkar och andra dryckesförpackningar i världen idag. Hälften av dem hamnar på en sopanläggning. Genom att återanvända materialet i förpackningarna kan stora mängder energi sparas, och därmed minskar koldioxidutsläppen.

Hård kritik af kommunal aktivering

Danmark har giver kommunerne det fulde ansvar for at aktivere arbejdsløse. Reformen møder modstand fra mange sider.

Skræddersyet indsats skal hjælpe de unge i Danmark

En målrettet og skræddersyet indsats for de 15-17-årige i Danmark skal få alle unge i uddannelse eller job. Den danske regering vil bruge 1,25 mia. kr. de næste tre år på planen. LO kalder trussel om at fjerne ungeydelse ”kæmpelussing” til de svageste familier.

Hälsoprojekt på jobbet - ett tveeggat svärd

Stegräknare, viktklubbar eller träningskort - allt fler företag satsar på aktiviteter som ska förbättra de anställdas hälsa. Insatserna är positiva för de flesta, men kan också leda till en sortering av de anställda, visar en doktorsavhandling vid Umeå Universitet.

Side-alternativer

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
This is themeComment