Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Nyheter i Nyhetsbrev i Nyhetsbrev 2010 i Nyhetsbrev fra Arbeidsliv i Norden mai 2010 - ekstra

Nyhetsbrev fra Arbeidsliv i Norden mai 2010 - ekstra

Fællesnordisk indsats for mere udenlandsk arbejdskraft

Der er potentiale i nordisk samarbejde om at brande Norden som et attraktivt arbejdsmarked for højtuddannede fra tredjelande.

Företagens behov avgör i Sverige

I december 2008 infördes nya regler för arbetskraftsinvandring i Sverige, som innebar att det blev lättare arbetsgivarna att rekrytera arbetskraft från länder utanför Norden och EU. Under första året med de nya reglerna ökade ansökningar om arbetstillstånd med 30 procent jämfört med året innan.

Norden kan bane vej for bedre arbejdsforhold i den tredje verden

Ved at behandle medarbejderne godt kan produktivitet stige. Det er erfaringen i nordiske virksomheder med produktion i Vietnam.

Tema: Jakten på högkompetent arbetskraft

Det finns goda möjligheter för en gemensam marknadsföring av Norden som en attraktiv plats för högutbildade från länder utanför EU/EES-området. Den slutsatsen drogs på en konferens i Köpenhamn om behovet av högkompetent arbetskraft i framtiden. För en indisk eller kinesisk specialist är de nordiska länderna mer lika än olika. En av de främsta fördelarna nordiska verksamheter har när de försöker locka till sig ingenjörer, IT-experter och specialister inom sjukvården är den goda arbetsmiljön och det sociala skyddsnätet. Arbeidsliv i Norden var på konferensen, presenterar den nya rapporten och belyser frågan ur flera olika vinklar.

Side-alternativer

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
This is themeComment