Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Nyheter i Nyhetsbrev i Nyhetsbrev 2016 i Tema: Hotet mot Nordens fria rörlighet

Tema: Hotet mot Nordens fria rörlighet

Nyhetsbrev fra Arbeidsliv i Norden 3/2016
Tema: Hotet mot Nordens fria rörlighet

Svensk politi på tågstasjonen

Kjære lesere

Vi har den store glede å kunne presentere Arbeidsliv i Norden i et nytt design, med ny fargepallett og en ny måte å presentere innholdet på.

Hvor går vi, Norden?

På Nordisk råds Temamøte i Oslo 19. april kommer nye grensehindringer til debatt. Det vil i praksis si grensekontrollen for reisende fra Danmark til Sverige, og som kan bli innført for reisende i motsatt retning. Arbeidsliv i Norden følger debatten, og ser på den grunnleggende utfordringen: hva som gjøres for at flyktninger og innvandrere skal bli integrert i arbeidslivet.

Kan Norden samordna sin flyktingpolitik?

Den stora flyktingströmmen till Norden får också konsekvenser för det nordiska samarbetet. På Nordiska rådets session i Oslo blir det tema för debatten. Nya gränshinder har rests och det kan bli stora konsekvenser om flyktingsituationen hanteras väldigt olika i de nordiska länderna.

Danske virksomheder skal uddanne flygtninge til job

Færre end hver tredje flygtning i Danmark har arbejde efter tre år. Det vil regeringen og arbejdsmarkedets parter nu ændre med en ny toårig integrationsuddannelse ude på virksomhederne.

pic

Flyktingarna kan bli en tillväxtmotor i Sverige

Frivilligorganisationer av alla slag har spelat en viktig roll när Sverige i höstas tog emot ett rekordstort antal flyktingar. Utmaningarna är många, men om integrationen lyckas ser många kommuner flyktingarna som lösningen på framtidens behov av arbetskraft.

Finlands försök med basinkomst väcker intresse

Finlands planerade empiriska experiment med basinkomst har väckt stort intresse i världen – innan det ens kommit igång. En expertgrupp har nu presenterat sin första utredning av hur delar av socialbidragen kunde ersättas med en basinkomst.

pic

Når velferdsstaten ikke strekker til: er sosialt entreprenørskap løsningen?

Sosialt entreprenørskap og sosial innovasjon kan bidra til å utvikle de nordiske velferdsmodellene, sier Norges arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. Når Norge tar over formannskapet i Nordisk ministerråd i 2017, er dette perspektiver hun vil løfte frem.

pic

Carola Lemne: Fremtidsoptimist på vegne av Sveriges næringsliv

Carola Lemne er fremst blant likemenn i Svenskt Näringsliv og talskvinne for 60 000 små og store foretak. Lavere kostnader for arbeidsgiverne er hennes oppskrift for å få flere nyankomne i arbeid. Startjobb med lavere lønn og lavere skatt gir mer i posen til både arbeidsgivere og arbeidstakere.

Side-alternativer

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
This is themeComment