Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Nyheter i Nyhetsbrev i Nyhetsbrev 2011 i Nyhetsbrev fra Arbeidsliv i Norden 8/2011

Nyhetsbrev fra Arbeidsliv i Norden 8/2011

Tema: Fagbevegelsen og den nye tidsånden

Leder: Tidsånden og fremtidens utfordringer

Velferdsstaten i Norden er et finstilt system der samarbeidet mellom partene i arbeidslivet og mellom partene og myndighetene står sentralt i utviklingen. Når fagbevegelsen i nordiske land taper oppslutning, kan styrkeforholdet endres. Det gir grunn for oppmerksomhet, og handling mener eksperter og politikere Arbeidsliv i Norden har snakket med.

pic

Velferdsstat og partssamarbeid

Når politikere i Norge og Danmark skal lage nye politiske programformuleringer står samarbeidet med partene i arbeidslivet sentralt. Det gjelder både regjeringsgrunnlaget for den nye danske regjering og det gjelder programmet for det norske formannskapet i Nordisk Ministerråd i 2012.

pic

Hur tacklar facket den nya debatten om löneskillnaderna?

Det senaste decenniet har antalet arbetsdagar som förlorats i arbetskonflikter varit mycket litet. Vilda strejker har nästan helt försvunnit. Samtidigt har skillnaden i löner ökat kraftigt. Men nu bubblar det igen av missnöje. Hur hanterar facket den nya tidsandan?

Nærhed skal sikre fagbevægelsens overlevelse

Fagbevægelsen i Norden skal tættere på medlemmerne og levere bedre service for færre penge. Ellers dør den unikke nordiske arbejdsmarkedsmodel, advarer arbejdsmarkedseksperter.

pic

”Förändras eller dö” - om facklig mobilisering och modernisering

Från januari 2007 och fram till januari 2011 förlorade facken i Sverige 273 000 medlemmar. Värst drabbat är LO och sämst är anslutningen hos unga och arbetstagare med utländsk bakgrund. Men facken sitter inte stilla och betraktar ett sjunkande medlemstal – tvärtom, de mobiliserar för att nå gamla och nya medlemmar.

pic

Arbetsminister Lauri Ihalainen: Kompetenshöjning ska trygga Finlands framtid

Finlands nya regering har satt upp ambitiösa mål för att höja befolkningens kompetensnivå. Med satsningar på utbildning och vuxenstudier ska finländarna bli bättre rustade för strukturförändringar och framtida utmaningar.

pic

Islands väg till återhämtning

Island har klarat sig förvånansvärt bra efter den ekonomiska kraschen hösten 2008. Den isländska regeringen har i samarbete med den internationella valutafonden IMF arrangerat den internationella konferensen Islands väg till återhämtning i Reykjavik.

pic

Nordiske grensehinder løftes politisk

Den nye regjeringen i Danmark har sagt det, det finske formannskapet i Nordisk Ministerråd har gjort noe med det og når Norge tar over ledelsen, er det med økt oppmerksomhet både fra det nordiske statsministerkollegium, fra nordiske parlamentarikere og ikke minst fra ministrene som står ansvarlig. De vil alle styrke den frie bevegeligheten i Norden.

Side-alternativer

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
This is themeComment