Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside

Search results

4 treff samsvarer med søkekriteriene dine. Sortèr etter relevans · dato (siste først) · alfabetisk
Vabba eller vobba? Det är frågan i vabruari tema
| Feb 2019

Vabba eller vobba? Det är frågan i vabruari

I Sverige kallas februari ofta för vabruari, eftersom det är den månad som flest föräldrar vabbar, det vill säga tar ut ersättning för vård av sjuka barn. Men det har blivit allt vanligare att föräldrar stannar hemma hos sina sjuka barn och samtidigt jobbar. Det kallas att vobba och väcker blandade känslor.
Nytt norskt IA-avtal: Mer av samma medicin men färre målkonflikter nyhet
| Feb 2019

Nytt norskt IA-avtal: Mer av samma medicin men färre målkonflikter

Efter 17 år med ett avtal om inkluderande arbetsliv (IA), omförhandlades och ändrades avtalet i slutet av 2018. Slutsatsen var att man fortfarande inte vet säkert vad som kan få ned sjukfrånvaron, men medicinen i IA-avtalet blir nu tillgänglig för alla verksamheter.
Sjukfrånvaron tenderar att öka under högkonjunktur tema
| Feb 2019

Sjukfrånvaron tenderar att öka under högkonjunktur

I Finland har sjukskrivningarna kopplade till olika typer av psykisk ohälsa ökat under de senaste åren. Enligt Folkpensionsanstaltens forskning är det ingen slump att ökningen sammanfaller med de många åren av tillväxt. Det här har hänt förr.
Tema: Sjukfrånvaron i fokus igen Ifokus
| Feb 2019

Tema: Sjukfrånvaron i fokus igen

Det är inte bara när vuxna blir sjuka som det får konsekvenser för arbetslivet. I Sverige vabbas det och vobbas det som mest i februari varje år. Sjukfrånvaron har blivit ett hett tema igen. En förklaring till att sjukfrånvaron ökar är att arbetslösheten minskat, säger den finländska forskaren Jenni Blomgren. Myndigheterna letar efter sätt att få fler tillbaka till jobbet. Men hur detta ska ske är ingen enkel sak. Det visar 17 år med avtalet om ett inkluderande arbetsliv i Norge.
This is themeComment