Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside

Search results

7 treff samsvarer med søkekriteriene dine. Sortèr etter relevans · dato (siste først) · alfabetisk
debatt
| Jun 2015

Leder: Et rom for Nordjobb?

- Ambisjonene er ofte større enn resultatene i det nordiske samarbeidet, men dogmet lever, og følelsen av at det er noe verdifullt som skal passes, pleies og utvikles er stadig vekk i live. Så det er en kjerne der, sier Poul Nielson i Portrett. Kanskje er det et perspektiv verdt å reflektere over når Arbeidsliv i Norden setter fokus på Nordjobb.
Nordjobb fyller 30 år: Här skapas framtidens nordister Ifokus
| Jun 2015

Nordjobb fyller 30 år: Här skapas framtidens nordister

Nordjobb är ett av av de många olika nordiska samarbetsprojekten. Att 750 ungdomar i år får möjligheten att under några månader jobba i ett annat land kanske inte låter så mycket. Men upplevelsen gör att många ser på Norden med andra ögon och för vissa ändrar upplevelsen hela deras liv.
Många olika sorters upplevelser väntar Nordjobbarna tema
| Jun 2015

Många olika sorters upplevelser väntar Nordjobbarna

Spännvidden är stor när de unga Nordjobbarna reser ut i Norden och tar hand om turister, rensar i spenatåkrar och stadsparker eller packar räkor på Grönland. Ingen erfarenhet är helt den andra lik.
Nordjobb fyller 30 år tema
| Jun 2015, Nordjobb

Nordjobb fyller 30 år

Om Nordjobb hade upprättats av arbetsmarknadspolitiska skäl hade det nog aldrig överlevt i 30 år. Men att skaffa ungdomar korttidsjobb i ett nordiskt grannland handlar om mycket mer än det.
Hektiska dagar när Nordjobbarna strömmade till Norge på 80-talet tema
| Jun 2015

Hektiska dagar när Nordjobbarna strömmade till Norge på 80-talet

- Oj! Har det redan gått 30 år sedan Nordjobb bildades! Eva Jakobson Vaagland, som var den första projektledaren för Nordjobb i Norge, är förvånad när vi ringer upp.
Loa Brynjulfsdottir: Norden är mitt hem tema
| Jun 2015

Loa Brynjulfsdottir: Norden är mitt hem

Så fort Loa Brynjulfsdottir, hade åldern inne sökte hon Nordjobb. Det var 1990 och blev starten för flera års engagemang i Nordjobb och en stark känsla av hemhörighet i alla de nordiska länderna.
När Gunvor Kronman blev Gunnar på lagret i Aalborg tema
| Jun 2015

När Gunvor Kronman blev Gunnar på lagret i Aalborg

För somliga betyder Nordjobb att livet tar en ny och intressant riktning. För Gunvor Kronman fick jobbet i danska Aalborg en dramatisk och helt avgörande betydelse.
This is themeComment