Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside

Search results

7 treff samsvarer med søkekriteriene dine. Sortèr etter relevans · dato (siste først) · alfabetisk
Hektiska dagar när Nordjobbarna strömmade till Norge på 80-talet tema
| Jun 2015

Hektiska dagar när Nordjobbarna strömmade till Norge på 80-talet

- Oj! Har det redan gått 30 år sedan Nordjobb bildades! Eva Jakobson Vaagland, som var den första projektledaren för Nordjobb i Norge, är förvånad när vi ringer upp.
debatt
| Jun 2015

Leder: Et rom for Nordjobb?

- Ambisjonene er ofte større enn resultatene i det nordiske samarbeidet, men dogmet lever, og følelsen av at det er noe verdifullt som skal passes, pleies og utvikles er stadig vekk i live. Så det er en kjerne der, sier Poul Nielson i Portrett. Kanskje er det et perspektiv verdt å reflektere over når Arbeidsliv i Norden setter fokus på Nordjobb.
Loa Brynjulfsdottir: Norden är mitt hem tema
| Jun 2015

Loa Brynjulfsdottir: Norden är mitt hem

Så fort Loa Brynjulfsdottir, hade åldern inne sökte hon Nordjobb. Det var 1990 och blev starten för flera års engagemang i Nordjobb och en stark känsla av hemhörighet i alla de nordiska länderna.
Många olika sorters upplevelser väntar Nordjobbarna tema
| Jun 2015

Många olika sorters upplevelser väntar Nordjobbarna

Spännvidden är stor när de unga Nordjobbarna reser ut i Norden och tar hand om turister, rensar i spenatåkrar och stadsparker eller packar räkor på Grönland. Ingen erfarenhet är helt den andra lik.
När Gunvor Kronman blev Gunnar på lagret i Aalborg tema
| Jun 2015

När Gunvor Kronman blev Gunnar på lagret i Aalborg

För somliga betyder Nordjobb att livet tar en ny och intressant riktning. För Gunvor Kronman fick jobbet i danska Aalborg en dramatisk och helt avgörande betydelse.
Nordjobb fyller 30 år tema
| Jun 2015, Nordjobb

Nordjobb fyller 30 år

Om Nordjobb hade upprättats av arbetsmarknadspolitiska skäl hade det nog aldrig överlevt i 30 år. Men att skaffa ungdomar korttidsjobb i ett nordiskt grannland handlar om mycket mer än det.
Nordjobb fyller 30 år: Här skapas framtidens nordister Ifokus
| Jun 2015

Nordjobb fyller 30 år: Här skapas framtidens nordister

Nordjobb är ett av av de många olika nordiska samarbetsprojekten. Att 750 ungdomar i år får möjligheten att under några månader jobba i ett annat land kanske inte låter så mycket. Men upplevelsen gör att många ser på Norden med andra ögon och för vissa ändrar upplevelsen hela deras liv.
This is themeComment