Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Artikler i Leder i Leder 2012

Leder 2012

Leder: Samarbeid under press

Reaksjonene lot ikke vente på seg da nyheten ble sluppet om at ansatte i SAS skulle jobbe lengre for mindre lønn, og det presentert som et fait accompli: konkurs eller aksept. Hvor var det blitt av den nordiske forhandlingsmodellen?

Leder: Samarbeid under press - Les mer…

Leder: Medier i omstilling og journalister på oppsigelse

Er det et panisk svar på endrede medievaner som brer seg blant de store mediehusene når varslene om oppsigelser farer over bransjen? Fall i annonsekroner, kutt i budsjetter og lavere lesertall ryster avishusene i Norden. Oppsigelsene rammer bredt, og berørte seniorer tar tidligpensjonspakke og et sårt farvel med samfunnsoppdraget de har tjent. Hva skjer?

Leder: Medier i omstilling og journalister på oppsigelse - Les mer…

Leder: Kunst og kultur former fremtidens arbeidsliv

Arbeidslivet er i kontinuerlig forandring og forbedring. Kunstens oppgave er å overskride det som er, og vise vei til noe nytt. Kan kunst og kultur og kreative arbeidsmåter vise vei i innovasjonsprosesser og utvikling av nye arbeidsplasser?

Leder: Kunst og kultur former fremtidens arbeidsliv - Les mer…

Leder: Utbytterikt for nordiske ministere på Svalbard

Norges arbeidsminister Hanne Bjurstrøm ”ville gjøre stas på nordisk samarbeid” og inviterte sine nordiske kolleger til Svalbard.

Leder: Utbytterikt for nordiske ministere på Svalbard - Les mer…

Ledare: Ungdom på kanten

Ungdomsarbetslösheten är ett problem där den fria nordiska arbetsmarknaden borde vara en del av lösningen. ”Jobbresan” i regi av Nordjobb är ett spännande försök att ta bort de trösklar som finns.

Ledare: Ungdom på kanten - Les mer…

Ledare: Öppnar apparna dörren till ett nytt arbetsliv?

Mobiltelefonen är ett av de bästa exemplen på nordiskt samarbete som finns. Genom att samma standarder användes i Danmark, Finland, Norge och Sverige skapades en marknad som var tillräckligt stor för att företag som Nokia och Ericsson fick ett försprång och kunde skörda stora exportframgångar.

Ledare: Öppnar apparna dörren till ett nytt arbetsliv? - Les mer…

Ledare: Gränshindren får oacceptabla konsekvenser

Ett långt och omfattande arbete för att först hitta de viktigaste problemen som kan uppstå när en nordisk medborgare arbetar i ett annat land inom Norden, och sedan föreslå lösningar, håller på att slutföras.

Ledare: Gränshindren får oacceptabla konsekvenser - Les mer…

Leder: Ett skritt frem og to tilbake?

Nordiske kvinner mister igjen maktposisjoner i politikk og samfunnsliv. Det viser Arbeidsliv i Nordens barometer. Er det virkelig sånn? Danmarks og Europas likestillingsminister vil ha likestillingspolitikken i høygir, og Carlsbergs styreleder vil ha 40 prosent kvinner i styret, men ingen lovpålegg i Danmark, takk. Kan de få til det Island har klart, en bedre maktbalanse?

Leder: Ett skritt frem og to tilbake? - Les mer…

Leder: Det gode liv som hundreåring

Det gode liv som hundreåring er foreløpig for de ytterst få, men i år blir de første fra etterkrigsgenerasjonen 67 år. Det markerer et tidsskille. Allerede i 2017 vil det i Europa være færre i arbeidslivet enn det er mennesker utenfor arbeidsmarkedet. Det er nå aktiv aldring blir brennaktuelt.

Leder: Det gode liv som hundreåring - Les mer…

Side-alternativer

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
This is themeComment