Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i I fokus i I fokus 2012 i Globaliseringen pressar arbetsvillkoren inom flyget i Finska piloter finner tre fel
tema

Finska piloter finner tre fel

| Text: Carl-Gustav Lindén Foto: Cata Portin

Trötta piloter har varit ett av de stora diskussionsämnena det senaste året. Inte för att olyckorna ökat, men för att bestämmelserna om vilo- och arbetstider ska skärpas. Då har debatten tagit fart.

Piloterna själva anser att flygbolagens åsikt har fått för stor vikt och hoppas att det blir ändringar i det förslag som getts av EU:s flygsäkerhetsbyrå, EASA (European Aviation Safety Agency). EU-kommissionären Siim Kallas hoppas för sin del att det kommittéförslag som nu utarbetas kan gå till Europaparlamentet som sådant i vår medan piloterna anser att experternas farhågor inte beaktats.

Den 22 januari nästa år ska piloterna och kabinfacket marschera ut i protest mot att flygsäkerheten inte skärps.

Enligt det finländska pilotfackets ordförande Hannu Korhonen innehåller förslaget ”tre flagranta fel” ur piloternas synvinkel. För Finlands del handlar det om att den nattliga arbetstiden borde begränsas till 10 timmar, inte 11-12 timmar som i förslaget. Det andra är att andelen landningar borde begränsas eftersom de påverkar koncentrationsnivån. Det tredje är att arbetsdagen kan bli så lång som 22 timmar med 8 timmar standby och 14 timmar arbetstid.

Det ska alltså vara OK att landa ett plan efter att ha varit vaken nästan ett dygn i sträck.

- Detta är en klar lapsus. Vi i Norden anser att det borde vara totalt 16 timmar, säger Hannu Korhonen.

Enkäter bland piloter visar att trötthet är ett stort problem och många, kanske uppemot hälften, någon gång har somnat under flygningen. En förfrågan riktad till brittiska piloter, citerad av BBC visade att 43 procent själva hade somnat, men hela 31 procent hade vaknat och märkt att den andra piloten också hade sovit.

De nya reglerna ska börja gälla från och med 2015.

Sedan 2008 gäller följande regler:

Det europeiska regelverket tillåter att piloterna arbetar:

  • 13 timmar per dag (tiden får ökas med 1 timma i vissa fall och ska förkortas i andra fall, till exempel om arbetspasset omfattar 3 eller flera flygningar)
  • 60 timmar per vecka
  • 190 timmar per 28 dagar (ska fördelas så jämnt som möjligt)
  • Vilan mellan tjänstgöringarna ska minst vara lika lång som föregående tjänstgöring men minst 12 timmar (får reduceras till 10 timmar vid vila utanför baseringsorten).
Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
h
This is themeComment