Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside

Search results

9 treff samsvarer med søkekriteriene dine. Sortèr etter relevans · dato (siste først) · alfabetisk
Unga arbetstagare löper större risk för psykisk ohälsa än äldre tema
| Gudrun Helga, Mai 2016

Unga arbetstagare löper större risk för psykisk ohälsa än äldre

Många unga arbetstagare i Norden lever farligt på arbetsplatsen, visar ny nordisk undersökning. Både risken för fysiska skador och arbetsrelaterad psykisk ohälsa är betydligt större hos unga än äldre arbetstagare.
Var fjärde islänning arbetar i kreativa yrken tema
| Gudrun Helga

Var fjärde islänning arbetar i kreativa yrken

Kultur-, underhållnings- och upplevelseindustrin blir stadigt viktigare på Island. Islands största enskilda kulturindustri är musiken. Ett stort antal arbetsplatser skapas också när amerikanska filmproducenter filmar på Island. Isländska datorspel är populära i internationella sammanhang och nu har Island på nytt börjat exportera litteratur efter 800 års paus. Kulturen är så djupt rotad i den isländska identiteten att islänningarna är inte själva medvetna om hur viktig den är.
Turismen het miljöfråga på Island tema
| Gudrun Helga, Turisme

Turismen het miljöfråga på Island

Turister som drunknar i havet. Turister som dör i bussolyckor. Turister som kör av vägen i strid mot lagen och sitter fast i bilen i mitten av ett aktivt geotermiskt område. De förorsakar allvarliga skador i naturen bara för att publicera häftiga bilder på sig och sina bilspår på sociala medier.
Katrín Jakobsdóttir - partiledare i förändringens tid interview
| Gudrun Helga

Katrín Jakobsdóttir - partiledare i förändringens tid

Hon är ung, kompetent och populär och hon har nyligen valts till partiledare för det gröna vänsterpartiet Vinstri Græn (VG) i Island. Hon kommer att leda partiet i det alltingsval som hålls i slutet av april, under de för Island ovanliga omständigheterna att den tidigare ordföranden är en av partiets starkaste kandidater i valet.
Inkomster är inte allt på lyckliga Island nyhet
| Gudrun Helga, Velferd

Inkomster är inte allt på lyckliga Island

Inkomster är viktiga för att familjerna ska ha råd med allt som behövs. Men höga inkomster betyder inte nödvändigtvis att familjerna är lyckliga.
Jóhanna Sigurðardóttir: Löneklyftan viktigaste jämställdhetsfrågan nu interview
| Gudrun Helga

Jóhanna Sigurðardóttir: Löneklyftan viktigaste jämställdhetsfrågan nu

Islands statsminister Jóhanna Sigurðardóttir har lyckats med det som många ansåg vara mycket svårt, näst intill omöjligt. Hon har gjort nedskärningar i statsbudgeten efter finanskraschen och det utan att det har fått en negativ inverkan på det isländska socialförsäkringssystemet.
Isländska pappor är de som står starkast i hela världen tema
| Gudrun Helga, Framtidens arbetsliv

Isländska pappor är de som står starkast i hela världen

Pappornas deltagande i barnomvårdnaden har förändrats radikalt efter att Island införde den nya föräldraledigheten på nio månader, varav papporna får tre månader. Resultatet har varit bra. Mammorna återvänder tidigare till arbetsmarknaden och uppnår snabbare samma arbetstider som innan förlossningen. Pappaledigheten har spelat huvudrollen i den utvecklingen.
Agnes M. Sigurðardóttir: Biskopen som städar kyrkan interview
| Gudrun Helga

Agnes M. Sigurðardóttir: Biskopen som städar kyrkan

Sedan juni 2012 är den ledande biskopen på Island en kvinna. Arbeidsliv i Norden intervjuar henne om kyrkans makt och makt i kyrkan.
nyhet
| Gudrun Helga

Islands väg till återhämtning

Island har klarat sig förvånansvärt bra efter den ekonomiska kraschen hösten 2008. Den isländska regeringen har i samarbete med den internationella valutafonden IMF arrangerat den internationella konferensen Islands väg till återhämtning i Reykjavik.
This is themeComment