Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside

Search results

7 treff samsvarer med søkekriteriene dine. Sortèr etter relevans · dato (siste først) · alfabetisk
På cykel in i framtiden tema
| Okt 2016

På cykel in i framtiden

Ett rosa cykelbud med en stor låda mat på ryggen framför järnvägsstationen i Helsingfors. Ett exempel på att enkla jobb som inte kräver någon utbildning fortfarande skapas? Ja, men också ett innovativt sätt att utnyttja det nya digitaliserade ekosystemet som alla de nordiska länderna vill vara bäst på.
Digital revolution på plejecenteret tema
| Okt 2016

Digital revolution på plejecenteret

På Plejecenter Solbjerg har nye digitale løsninger givet medarbejderne mere tid sammen med beboerne, og det er kun første fase i en digital revolution. Om ti år er alle plejecenterets kontorer væk, forudser plejecenterets koordinator.
tema
| Okt 2016

Digitalisering skal sikre Danmarks velfærd

Kommuner, regioner og den danske stat skal bruge nye digitale muligheder uden at gå på kompromis med borgerens oplevelse af det offentlige som en åben medspiller. Mange offentlige arbejdspladser er i gang.
Ungdomar övervakas - frivilligt - av 2 000 sensorer tema
| Okt 2016

Ungdomar övervakas - frivilligt - av 2 000 sensorer

Det pratas mycket och av många om digitalisering och smarta städer, men det är hög tid att ställa en rad kritiska frågor kring teknikanvändningen, anser Malin Granath som i början av oktober i år disputerade i ämnet vid Linköpings universitet.
Skärgården ska utvecklas genom svensk-finsk samverkan tema
| Okt 2016

Skärgården ska utvecklas genom svensk-finsk samverkan

På tvärs av landsgränser och ämnesområden startar i oktober ett treåriga projekt som ska utveckla småföretagandet i den finska och svenska skärgården. Målet är att skapa nya företag, ny kunskap och nya samarbetskluster, där de digitala möjligheterna spelar en viktig roll.
Busschaufförer - ett  utdöende yrke när Finland satsar på digitaliserad trafik? tema
| Okt 2016

Busschaufförer - ett utdöende yrke när Finland satsar på digitaliserad trafik?

Finländarnas arbetsresor ser betydligt annorlunda ut i framtiden. Många jobb inom transportsektorn kan försvinna, eller åtminstone förändras. En ny trafiklagstiftning eftersträvar flexiblare trafiktjänster, baserade på delningsekonomi och anropsstyrning. Och bakom hörnet surrar de självkörande robotbussarna.
debatt
| Okt 2016

Norden – ikke billigere, men smartere?

Smarte løsninger er ofte digitale. Digitaliseringen preger samfunnsutviklingen og influerer livene våre på helt nye måter. Hvordan ser utviklingen ut i praksis, og hva er Nordens bidrag? Spørsmålene er flere: Kan fremtiden bli for smart? Må vi stille flere spørsmål? Diskutere mer?
This is themeComment