Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside

Search results for Bjørn Lønnum Andreassen

18 treff samsvarer med søkekriteriene dine. Sortèr etter relevans · dato (siste først) · alfabetisk
Renholdsyrket i ferd med å bytte kjønn nyhet
| Yrkesportrett

Renholdsyrket i ferd med å bytte kjønn

Renhold er i ferd å bli et mannsyrke. Tidligere var det nesten bare kvinner som svingte moppen. Nå tar særlig menn med innvandrerbakgrunn over ifølge en forskningsrapport fra Institutt for samfunnsforskning i Oslo.
 Sykehus vil doble antall helsefagarbeidere tema
| Mars 2020

Sykehus vil doble antall helsefagarbeidere

Er en høyere andel helsefagarbeidere en måte å effektivisere sykehusene? Sykepleiere ved St.Olavs hospital (STO) i Trondheim er positive til sykehusledelsens mål å øke antallet helsefagarbeidere. De gir gjerne fra seg oppgaver til helsefagarbeidere, men flere betingelser må på plass.
Tegnspråk-brukere styrkes i arbeidsmarkedet tema

Tegnspråk-brukere styrkes i arbeidsmarkedet

Tidligere i år vedtok Stortinget i Norge en ny språklov. Den nye loven slår fast at Norge er flerspråklig. For første gang blir det også lovfestet at norsk tegnspråk er det nasjonale tegnspråket og at det er likeverdig med norsk som språk og kulturelt uttrykk.
Torstein Lerhol leder 700 ansatte - nå satser han på å bli ordfører tema

Torstein Lerhol leder 700 ansatte - nå satser han på å bli ordfører

Torstein Lerhol kan bare bevege et finger, men følte alltid at han kunne delta i samfunnet på lik linje med andre takket være støtten han fikk fra hjemkommunen Vang, i Oppland i Norge. Han har lyst å gi noe tilbake. Derfor satser han på å bli ordfører i høstens kommunevalg.
Trendbrudd for arbeidskriminalitet - eller kun pyntete fasader? nyhet

Trendbrudd for arbeidskriminalitet - eller kun pyntete fasader?

Arbeidstilsynet i Norge har funnet mindre kriminalitet i arbeidslivet i 2018. Flere tilsyn er gjennomført i forhold til årene før. Bedre samarbeid mellom etatene pekes på som en årsak, mens kritikere mener tilsyn som er varslet på forhånd hjelper lite.
Uropatrulje tipser myndighetene om arbeidslivskriminalitet nyhet

Uropatrulje tipser myndighetene om arbeidslivskriminalitet

Både i Norge og Sverige er virksomheter utenfor det offentlige kontrollapparatet etablert for å samle tips om useriøse aktører i byggebransjen. Arbeidsliv i Norden ble med Vidar Sagmyr i Byggebransjens uropatrulje i Trondheim på et vanlig oppdrag. Denne dagen ble han ikke truet på livet.
Utgifter til tolker øker kraftig i Norge - men fortsatt underforbruk tema
| Språkteknologi

Utgifter til tolker øker kraftig i Norge - men fortsatt underforbruk

Utgiftene for tolkinger som utføres i det offentlige har økt kraftig i Norge. År 2019 var utgiftene 843 millioner kroner. På seks år har tolkeutgiftene økt med 72 prosent. Men å ikke bruke kvalifiserte tolker kan fort bli enda dyrere. En ny tolkelov ventes å bedre situasjonen.
nyhet

Vil ha felles nordiske sanksjoner mot land som angriper digitalt

Kompetansen på cyber-sikkerhet i Norden øker, men hva skjer når angripende land avsløres? På Nordisk råds temasesjon diskuteres den 30. juni et forslag om at de nordiske landene skal vil nå vurdere felles sanksjoner ved cyberangrep. Det er et forslag som får støtte fra forskere i Norge.
This is themeComment