Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i I fokus i I fokus 2005 i Tema: Sykefravær i Norden

Tema: Sykefravær i Norden

Nordiske land kan tjene på å samarbeide om å få ned sykefraværet. Det krever økt samarbeid myndighetene imellom, og mellom forskningsmiljøene. Det er både behov for bedre statistikk som gjør det mulig å sammenligne utviklingen i fraværet mellom landene, mer kunnskap om hvilke faktorer som påvirker sykefraværet og bedre forståelse for hvilke tiltak som virker.

Norden til felles kamp mot sykefraværet

- God og anstendig ledelse er avgjørende viktig hvis vi skal få ned sykefraværet, sier den danske beskæftigelsesministeren Claus Hjort Frederiksen når han møter pressen. Han har nettopp åpnet konferansen ”Sykefravær i Norden” med utfordringen: - Sykefraværet skal ned, til nytte for alle, og det skal ned i hele Norden.

Norden til felles kamp mot sykefraværet - Les mer…

Norska sjukfrånvaron inte längre en privatsak

Norska sjukfrånvaron inte längre en privatsak

I Norge har avtalet om ett ”Inkluderande Arbetsliv” dramatiskt minskat sjukfrånvaron. I de verksamheter som skriver under avtalet får de anställda rätt att ta ut dubbelt så många sjukdagar per år utan läkarintyg som tidigare. Effekten blev den motsatta.

Norska sjukfrånvaron inte längre en privatsak - Les mer…

Økt ansvar og lavere sykefravær på Vej&Park, Bornholm

Økt ansvar og lavere sykefravær på Vej&Park, Bornholm

- Før hang vi fra oss hodet på knaggen når vi kom på jobb. Nå har vi det med oss hele tiden. I dag er vi nødt til å tenke selv, sier Kenn Olsen med humor og smil. Han er fællestillidsmand ved Vej&Park Bornholm. Stolte som haner tar han og kollega Michael Lou imot oss. De har noe å berette og noe å vise frem.

Økt ansvar og lavere sykefravær på Vej&Park, Bornholm - Les mer…

Side-alternativer

This is themeComment