Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside

Search results for Bjørn Lønnum Andreassen

18 treff samsvarer med søkekriteriene dine. Sortèr etter relevans · dato (siste først) · alfabetisk
Elektriske biler kan parkere flere bensinstasjoner tema

Elektriske biler kan parkere flere bensinstasjoner

Tallet på bensinstasjoner slik vi kjenner dem har sakte gått ned gjennom mange år. Snart blir det flere ladere for el-bil enn bensinstasjoner i Norge.
 Sykehus vil doble antall helsefagarbeidere tema
| Mars 2020

Sykehus vil doble antall helsefagarbeidere

Er en høyere andel helsefagarbeidere en måte å effektivisere sykehusene? Sykepleiere ved St.Olavs hospital (STO) i Trondheim er positive til sykehusledelsens mål å øke antallet helsefagarbeidere. De gir gjerne fra seg oppgaver til helsefagarbeidere, men flere betingelser må på plass.
Kritisk med avlyste utenlands-drømmer for studenter nyhet

Kritisk med avlyste utenlands-drømmer for studenter

I mange yrker er det viktig med internasjonal erfaring, men koronapandemien legger drømmen om en fargerik CV i grus for mange.
Tegnspråk-brukere styrkes i arbeidsmarkedet tema

Tegnspråk-brukere styrkes i arbeidsmarkedet

Tidligere i år vedtok Stortinget i Norge en ny språklov. Den nye loven slår fast at Norge er flerspråklig. For første gang blir det også lovfestet at norsk tegnspråk er det nasjonale tegnspråket og at det er likeverdig med norsk som språk og kulturelt uttrykk.
Utgifter til tolker øker kraftig i Norge - men fortsatt underforbruk tema
| Språkteknologi

Utgifter til tolker øker kraftig i Norge - men fortsatt underforbruk

Utgiftene for tolkinger som utføres i det offentlige har økt kraftig i Norge. År 2019 var utgiftene 843 millioner kroner. På seks år har tolkeutgiftene økt med 72 prosent. Men å ikke bruke kvalifiserte tolker kan fort bli enda dyrere. En ny tolkelov ventes å bedre situasjonen.
Uropatrulje tipser myndighetene om arbeidslivskriminalitet nyhet

Uropatrulje tipser myndighetene om arbeidslivskriminalitet

Både i Norge og Sverige er virksomheter utenfor det offentlige kontrollapparatet etablert for å samle tips om useriøse aktører i byggebransjen. Arbeidsliv i Norden ble med Vidar Sagmyr i Byggebransjens uropatrulje i Trondheim på et vanlig oppdrag. Denne dagen ble han ikke truet på livet.
Hvordan er det å være LGBTI i Norge? tema

Hvordan er det å være LGBTI i Norge?

LGBTI-miljøene i Norge er mer utsatt enn noen gang og levekårene bør derfor undersøkes. Det mener flere unge i det skeive miljøet i Trondheim, og får medhold av kjønnsforsker.
nyhet

Vil ha felles nordiske sanksjoner mot land som angriper digitalt

Kompetansen på cyber-sikkerhet i Norden øker, men hva skjer når angripende land avsløres? På Nordisk råds temasesjon diskuteres den 30. juni et forslag om at de nordiske landene skal vil nå vurdere felles sanksjoner ved cyberangrep. Det er et forslag som får støtte fra forskere i Norge.
This is themeComment