Nyhetsbrev

Motta siste nytt fra Arbeidsliv i Norden med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
Du er her: Forside i Nyheter i Nyheter 2004

Nyheter 2004

Kárahnjúkar – sosial dumping i høyfjellet

Kárahnjúkar – sosial dumping i høyfjellet

- Uten å ha myndighetene i ryggen får vi ikke stanset den sosiale dumpingen vi har sett i Kárahnjúkar-prosjektet, sier Thorbjørn Gudmundsson, daglig leder for Samidn, foreningen for de yrkesutdannede på Island. Dette er første gangen innleie av arbeidskraft fører til lavere lønn og dårligere vilkår på det islandske arbeidsmarkedet.

Kárahnjúkar – sosial dumping i høyfjellet - Les mer…

Ministermøte uten tilreisende ministere

Nordisk arbeidsministermøte under det islandske formannskap i Nordisk Ministerråd ble avviklet uten andre ministere til stede enn verten selv, den islandske minister Árni Magnússon.

Ministermøte uten tilreisende ministere - Les mer…

Sosialminister Árni Magnússon avviser påstand om sosial dumping

”Det har ikke kommet frem noe som støtter påstanden om at det foregår sosial dumping ved Kárahnjúkar,” skriver Sosialminister Árni Magnússon til Arbeidsliv i Norden.

Sosialminister Árni Magnússon avviser påstand om sosial dumping - Les mer…

Behov for mer samarbeid - er den nordiske modellen noe for Baltikum?

Hvilken vei går utviklingen på arbeidsmarkedet i de baltiske land? Er den nordiske modellen med parts- og trepartssamarbeidet som grunnfestet idé, et sannsynlig scenario? Kan nordiske land bidra til det?

Behov for mer samarbeid - er den nordiske modellen noe for Baltikum? - Les mer…

Skattestöd till städhjälp stor succé i Finland

Städredskapen är inburna från bilen som parkerats framför radhuslängan i Vanda, en förstad till Helsingfors, och arbetsdagen kan börja. – Jag gillar att städa, säger Kirsi Heinonen och startar dammsugaren.

Skattestöd till städhjälp stor succé i Finland - Les mer…

Historisk avgörelse mot dumpning

Historisk avgörelse mot dumpning

Entreprenörer som tar med sig utländsk arbetskraft till Norge, måste ge dem lika lön och villkor som det norska arbetare får enligt sina kollektivavtal. Det slår den norska Tariffnemnda fast i en avgörelse som förväntas få stora konsekvenser i kampen mot lönedumpning i Norge.

Historisk avgörelse mot dumpning - Les mer…

Den keltiske tiger - et forbilde i det nye Europa?

- Suksessen skyldes at vi har investert i mennesker, og ikke i infrastruktur. Satsningen på utvikling av kompetanse har løftet Irland fra en bunnplassering til å bli et av de mest fremgangsrike land i Europa. Det er derfor vi blir kalt ’den keltiske tiger’, sier den irske arbeidsminister Frank Fahey til Arbeidsliv i Norden.

Den keltiske tiger - et forbilde i det nye Europa? - Les mer…

Flere typer af arbejdsskader anerkendes i Danmark

Ny dansk reform anerkender flere typer af arbejdsskader, og som det første sted føres »posttraumatisk belastningsreaktion« med på listen over erhvervssygdomme.

Flere typer af arbejdsskader anerkendes i Danmark - Les mer…

Facklig strid mot pressade byggtider

När Svenska Elektrikerförbundet, SEF, nyligen tog ut sina medlemmar i konflikt var skälet pressade byggtider. De strider för att få ett kollektivavtal inom arbetsmiljöområdet, men arbetsgivarsidan vägrar gå med på kraven. Den arbetsmiljölag som finns är tillräckligt, hävdar EIO, Elektriska Installatörsorganisationen.

Facklig strid mot pressade byggtider - Les mer…

Gull til nordisk arbeidsliv - men er det bærekraftig?

Arbeidsmarkedet er nytt hver morgen, sa Allan Larsson da han nylig dro opp de store linjene på arbeidslivskonferansen "Hva er nytt med det nye arbeidslivet?" Vi påvirkes uavbrutt og på alle nivå av dollarkurs, demografi og teknikk. Men i en tid med raske endringer, krav om bedre konkurransekraft og økt fleksibilitet, er det mulig å skape et bærekraftig arbeidsliv?

Gull til nordisk arbeidsliv - men er det bærekraftig? - Les mer…

Den direkte dialog med virksomhederne

Det nye Virksomhedspanel på www.ministerdialog.dk har afsløret stor interesse for socialt engagement blandt danske virksomheder.

Den direkte dialog med virksomhederne - Les mer…

Side-alternativer

Nyhetsbrev

Motta Arbeidsliv i Norden gratis med e-post. Nyhetsbrevet utkommer 9 ganger i året.

(Påkrevd)
This is themeComment